5 enkla tips för ökad konvertering

Det enkla är oftast bäst – det svåraste är att komma ihåg det enkla.

Dagens digitala utveckling har medfört vissa förändringar i kontakten med kunderna. Kan du knepen går det både lättare och snabbare att kommunicera. Nedan listar redaktionen på Kampanj24.se 5 enkla tips som du och ditt företag kan ta del av för att sprida ert budskap.

1. Ha en attraktiv webbplats

Säkerställ att er webbplats presenterar ert företag på ett attraktivt sätt. Detta är ofta det första intrycket och webbsajten måste upplevas positiv och professionell för era potentiella kunder. Idag finns duktiga webbdesigners som för några tusen kan hjälpa till med såväl design som allt tekniskt som är relaterat till webbsidan. En snygg sajt i WordPress är good enough!

2. Gör det lätt att få kontakt med er

Har ni ingen fysisk butik och säljer exempelvis tjänster? Se till att alltid ha er mailadress, telefonnummer och adress tydligt utskrivet på er webbplats. Som potentiell kund vill man känna förtroende för er. Visa var ni finns och hur man får kontakt med er. Allt för många företag missar en så enkel detalj. 

3. Svara snabbt – annars går kunden vidare

Svara snabbt på inkommande mail, frågor eller samtal. Vid uteblivna svar går kunden vidare. I dagens digitala värld har våra beteenden förändrats och vårt tålamod är sämre. Genom att säkerställa att mail och samtal alltid besvaras kommer er försäljning att öka.  

4. Ha en mobilanpassad sajt

Fler och fler personer använder sin mobil för att söka information. Den tekniska utvecklingen är bara att acceptera och kommer att fortsätta. Säkerställ att er sajt är mobilanpassad och fungerar i alla olika former av enheter. 

5. Ta hjälp av det digitala – fokusera på det ni gör

Fokusera på er kärnverksamhet och ta hjälp i den digitala satsningen. Att ha en bra webbplats, arbeta med sökordsoptimering samt komplettera med annonsering på Google och Facebook/Linkedin räcker långt. 

Av redaktionen, Kampanj24.se

Hur kan ert företag öka lönsamheten genom digitala medier? Hör av er så berättar vi gärna mer!