Arbeta globalt med att utveckla fordonsindustrin hos EDAG

Kan man vara både stor och liten på samma gång? Ja, om man ska tro teknikkonsultföretaget EDAG Engineering AB i Sverige går det! De är ett globalt bolag på 8000 personer världen över och i Göteborg sitter 80 av dessa medarbetare. EDAG har det stora företagets expertkompetens och resurser samtidigt som de inte är större än att alla kan åka på gemensamma resor. Företaget präglas av en internationell anda som skapar en känsla av att man lika väl kan befinna sig på ett kontor i Berlin eller New York.

Bäst på fordonsutveckling

EDAG Engineering är ett teknikfokuserat och ytterst ingenjörsdrivet företag. Till skillnad från Sveriges konsultklimat arbetar Tyskland mer i projektform vilket de vill integrera i affärsmodellen. EDAG liknar sig mer vid ett ”design house” då de har all kunskap inhouse i alla delar av produktionsprocessen.

– Vi ska vara bäst på fordonsutveckling för det är det vi fokuserar på. Vi  är världens största oberoende leverantör av tjänster inom fordonsindustrin med kunder över hela världen, säger VD Anna Skarenhed.

Arbeta utomlands eller i Sverige med kollegor från hela världen

På kontoret är det högt till tak och jag möts av entusiastiska medarbetare med mycket engagemang. Anna beskriver möjligheterna som skapas i och med att vara en del av en global koncern.

– Här finns en internationella känsla. Du har kollegor från hela världen och det finns stora möjligheter att arbeta utomlands, vilket många ser som attraktivt, säger Anna.

Hos EDAG finns kompetensen att tillverka en bil från ax till limpa vilket innebär att deras medarbetare kan arbeta likväl brett som väldigt specialiserat. Framtiden ser ljus ut med många efterfrågade affärer vilket gör att yrkesmöjligheterna är nästintill oändliga. De är ständigt på jakt efter ny kompetens och är alltid nyfikna på personer som brinner för produkt- och produktionsutveckling lika mycket som de själva gör.

– Vi vill växa och bli dubbelt så många anställda i Sverige – alla är välkomna med sitt CV, säger Anna.

edag_fordorn_marknadsforing_media_news

Globala samarbeten och spetskompetens i fordornsbranschen

Företagets internationella prägel gör att de samarbetar mycket med kollegor världen över och många av de anställda på Göteborgskontoret har internationell bakgrund. Genom att arbeta mer projektbundet och digitalt innebär det att du får möjlighet att arbeta med personer från hela världen.

– Vi arbetar med allt från skiss till färdigt fordon. Där är vi väldigt unika och det finns bara ett fåtal andra företag i vår storlek i världen som arbetar på samma sätt, beskriver Anna.

Elektronik och mekanik

Då de i huvudsak arbetar mot fordonsbranschen är kunskapen och spetskompetensen enorm. De två huvudavdelningarna är elektronik och mekanik vilket  inkluderar många områden och kompetenser. För mekanikavdelningen är dessa områden bl.a. CAD och konstruktion, produktion, projektledning, CAE beräkning, utprovning  och ergonomi. De har valt att lägga stort fokus på utveckling inom lättviktsområdet framöver vilket de tror kommer gå riktigt starkt.

– Våra kunder är trygga med att vi kan allt och är i framkant, säger Martin Möller, chef för mekanikavdelningen.

Elektronikavdelningen inkluderar allt från systemering, funktionsutveckling till hård- och mjuk-varuutveckling och testning. Som innovativ aktör arbetar EDAG alltid med att hitta nya områden att arbeta inom och är nyfikna på framtidens teknik. Utvecklingen av autonoma och intelligenta uppkopplade fordon och elektrifiering av fordon är något de tror kommer växa framöver.

– Ovanstående områden är våra fokusområden och för att utveckla framtidens teknik kommer vi att behöva mer kompetens, avslutar Mattias Hektor, chef för elektronikavdelningen.

 

Av redaktionen, Kampanj24.se

Vill du veta mer om EDAG Engineering?