Bygg goda relationer och gott ledarskap med IOL Tool

Traditionell ledarskapsutveckling består ofta av att arbeta med grupper och ledare på en kursgård. På grund av förändringar i organisationer och en ständig strävan av effektivisering erbjuds Anders Hedins deltagare en interaktiv utbildning för att minimera ledarens frånvaro. Produkten heter IOL Tool och är en ytterst individanpassad tjänst för ledarskapsutveckling.

Verktyget som hjälper dig att skapa goda relationer och motiverade medarbetare

IOL Tool syftar till att höja motivationen i teamet och att bygga goda relationer i ditt ledarskap. Arbetar du som ledare och vill utveckla dig själv eller din organisation är detta verktyg perfekt för er. Verktyget går att appliceras på en enskild ledare, på en organisation eller i HR-funktioner, samt i utbildningsbolag. Grunden för framtagandet av IOL Tool lades 2005 då ett svenskt forskningsarbete publicerades på Uppsala Universitet, med inriktning mot det individuella ledarskapet. För sex år sedan skapades produkten IOL Tool, som mäter och beskriver åtta olika kompetenser och beteenden som adderas ihop till ett bra och kraftfullt ledarskap.

IOL Tool är uppdelad i två segment; IOL Team samt IOL Self. Genom IOL Team kan chefen eller ledaren mäta sitt ledarskap för gruppen. Gruppen får genom ett formulär ge synpunkter på ledarskapet. Ledaren får sedan svar och tips på hur denne kan förstärka sina styrkor och upptäcka sina svagheter. Fördelen med att arbeta på detta sätt är, förutom att det endast tar fem minuter för medarbetare att genomföra testet, att det är en unik och något annorlunda approach som möjliggör kartläggning av ledarens egenskaper. Genom kartläggningen vet du hur ni kan uppnå förbättring i ert team.

Genom IOL Self testar du som ledare din egen förmåga genom ett enkelt test i din mobiltelefon. Du erhåller direkt en profil över hur du är som ledare – direkt i mobilen. Du får förklaringar till din profil som är skräddarsytt efter ditt resultat, full med konkreta tips och trix för ett bättre och ständigt utvecklande ledarskap.

Intentionen med verktygen är att det ska vara lättillgängligt, enkelt och tidseffektivt. IOL Tool bygger på åtta olika kompetenser, som integreras i organisationen när man arbetar med verktyget.

– En sexdagars utbildning på en kursgård innebär en hög kostnad, speciellt frånvaron från arbetet. Syftet är att vi genom den interaktiva utbildningen ska minska resor och dyr frånvaro, förklarar grundaren till verktygen Anders Hedin.

Unika videoklipp

Verktygen backas upp med ett antal supportfunktioner, däribland böcker, videoklipp, coaching med certifierade coacher och andra konsulttjänster. Videoklipp används som stöd till ledarskapet. Det är en tjänst som tidigare varit begränsad och möjligt att köpa till sin tjänst. Nyligen har de släppts fria för alla att ta del av och ger dig värdefulla tips inom bland annat presentationsteknik, delegering, målstyrning och motivation. Se fler klipp från Tips to Lead här!

IOL Tool finns både som svensk och engelsk utgåva.

Av redaktionen, Kampanj24.se

Utveckla ditt ledarskap med effektiva metoder!