En effektiv och inspirerande simskola för era barn

Varför ska det ta flera år för era barn att lära sig simma? Precis samma fråga ställde sig Amanda Ljungkvist och Lina Lundberg, som hösten 2015 startade Min Simskola i Göteborg. Simskolan erbjuder privatlektioner och fokuserar på intensiv simundervisning för ett bättre, snabbare och mer effektivt resultat.

Efter 10 lektioner erhåller du en simgaranti om att ditt barn kan simma 10 meter.

Ett snabbare alternativ till klassisk simskola

Hos Min Simskola individs- och behovsanpassas simundervisningen efter varje barns förutsättningar och mål. Förutom att lära sig simma kan man även korrigera teknik, höja koordinationsförmågan eller öka vattenvanan hos barnen.

– Vi är ett snabbare alternativ till andra simskolor som har mycket lek i sina lektioner som tar tid från den aktiva inlärningsprocessen. Vi fokuserar mer på själva simningen och integrerar lek i träningen som ett belöningssystem, förklarar Amanda.

Simkurserna startar

Simkurserna för våren startar vecka två men det finns möjlighet att få ett individuellt anpassat upplägg som passar eleven och hens familj. För mer information om utbud och upplägg kan ni besöka minsimskola.se.

Erfarna simlärare

Både Amanda och Lina har arbetat som simlärare under flera år, med både barn och vuxna men även för barn i särskilt behov av stöd. Amanda, som även hållit privatlektioner såg en stor skillnad i barnens siminlärning vid grupp- kontra privatlektioner.

– När vi jobbade som mest så kändes det som att barnen kom in på löpande band. Det fanns ingen tid att skapa en relation och förtroende till barnen. Svårigheterna låg också i att individens behov försvann i gruppen vilket gjorde att inlärningen tog mycket längre tid, säger Lina.

Leenden, glädjerop och ”aha-upplevelser”

Responsen från föräldrarna har hittills varit mycket bra, de blir chockade över att det går så snabbt. Med Amanda och Linas pedagogik kan de snabbt framkalla utveckling och tidigt se elevernas framsteg. Barnens respons är leenden och glädjerop när de känner att de lärt sig något och kan hantera sin simning. De får ”aha-upplevelser” när de upptäcker att vattnet inte är farligt. Min Simskola hjälper barnen att bygga upp den tryggheten.

– Med privatlektioner har jag aldrig varit med om att ett barn behöver mer än 10 simtillfällen för att lära sig simma, säger Amanda och förklarar vidare att den simgaranti som ges ut efter 10 lektioner innebär att eleven annars får gratis simträning till de uppnått målet att simma 10 meter.

min_simskola_kampanj

Skolverkets krav och simkunnighet

Enligt Skolverkets kunskapskrav ska elever i årskurs sex kunna simma 200 meter varav 50 meter ryggsim. För de som inte klarar kravet är det ofta tekniken som är problematisk. Det är viktigt att simma på rätt sätt och att man lär sig den rätta tekniken redan från början, något som simskolan fokuserar på.

Min Simskola undervisar i Askims simhall och simundervisar barn från 4 års ålder, men har också elever som är vuxna. De har även kontakt med ett antal flyktingförläggningar för att integrera simundervisning hos dem.

Av redaktionen, Kampanj24.se

För en effektivare inlärning. Se priser och anmälan här!