En extern men personlig IT-avdelning

Svegard Data AB  har i uppdrag är att veta vad som passar bäst för just dina behov. De har en otrolig känsla för vad som behöver göras och kommer med lösningar du inte ens trodde fanns. Med hjälp av en programvara på kundens dator som kontinuerligt rapporterar har de full kontroll på hur er dator mår. På detta sätt kan de förutse problem redan innan de uppkommer.

Det är som en instrumentbräda på en bil, bensinen tar aldrig slut utan en varning. Vi agerar innan det är försent.

En extern IT-avdelning

När Svegard Data startades 1994 var IT något relativt nytt och de har varit med och följt utvecklingen sedan dess. Andreas Svegard är grundare av företaget men agerar även företagsledare, säljare och tekniker. Förutom Andreas återfinns ett gäng duktiga tekniker som ständigt arbetar med att leverera goda resultat. Numera arbetar de även med RIT-avdrag som är en utökning på rot-avdrag fast för IT-relaterat arbete i hemmet.

Tjänsterna innefattar allt inom IT. Från installation av utrustning och reparation av datorer och skrivare till virusrensning. Allt som kan kopplas med en sladd från din PC eller Mac-dator kan Svegard Data hjälpa till med. De sköter helt enkelt det man vill slippa lägga energi på själv, både som privatperson eller på ett företag. På Svegard Data jobbar de för att allt bara fungerar.

– Vi ser till att kunden alltid kommer åt sin information, oavsett vad som händer. Vi fungerar som tillförordnade datoransvariga för de som inte har möjlighet att ha en egen IT-avdelning. Vi agerar som att vi själva är anställda hos kunden vilket genomsyrar både beslut och rekommendationer från vår sida, säger Andreas

 

Enkelt, säkert och tryggt

Att använda Svegard Data som IT-ansvarig för era datorer och tillbehör, på företag eller i hemmet, ska vara enkelt, säkert och tryggt. Enkelt på så sätt att du kan fokusera på att använda din dator medan Svegard Data fokuserar på att lösa problem samt hantera dina lösenord, licenser, inställningar och uppdateringar. Säkert då du kan lita på att komma åt all information i din dator trots krasch eller stöld, genom en kombination av en genomtänkt installation av avancerade program, lång erfarenhet och ett effektivt arbetssätt. Du ska alltid känna en trygghet i att du kommer att kunna använda din dator och ha tillgång till dina dokument, oavsett vad som hänt.

– Ett av de vanligaste problemen är att kunder kommer in med en dator som är seg och full av virus. När vi sedan rensar datorn och installerar vårt virusprogram så fungerar datorn igen, säger Andreas.

Med relationer i fokus

Det unika med Svegard Data är deras nära relation med kunderna. Du kan som kund få besök av en tekniker, eller besöka Svegard Data i deras verkstad. Befintliga kunder får oftast omedelbar hjälp via fjärrstyrning och kan genast arbeta vidare. Ifall datorn faktiskt är trasig, vilket är det minst vanliga, görs en bedömning om det kan tänkas behövas en ny dator eller om det är lönt att laga den befintliga datorn. I processen diskuteras även datorns prestanda, såsom hårddisk och minnesstorlek.

– Gemensamt för alla kunder är att ofta är själva datorn det minsta problemet, det som kunder värdesätter och tycker är av större vikt är det som finns inne i datorn. Vi ser till att de inte behöver tänka på detta som ett problem, avslutar Andreas.

Av redaktionen, Kampanj24.se

Behöver ni hjälp med era datorproblem?