En färg för alla tillfällen

Gillar du att måla och skapa? I sådana fall kommer Chalk Paint™ från Annie Sloan att bli din bästa målerivän! Det är en unik färg som fäster på det mesta utan förarbete och säljs bland annat i livsstilsbutiken Dahlia i Göteborg. Jessica Samuelsson öppnade upp butiken för fem år sedan och erbjuder allt från inredning och ramar till blommor och smycken. 

Från geologi till inredning är steget inte långt

Jessica Samuelsson är utbildad geolog och har alltid lagt stor vikt vid miljöfrågor. Efter att ha arbetat i en inredningsbutik vid sidan av studierna väcktes tanken på att öppna en egen butik, för att kunna styra val av produkter och få utlopp för egna idéer.

– Jag har alltid varit kreativ och tyckt om att jobba med händerna. Det utvecklades ännu mer under tiden när jag jobbade i butik, säger Jessica och förklarar vidare att det med tiden växte fram en längtan efter att driva en egen butik.

Efter två år med butiken Dahlia, som började som en butik med huvudsakligen blommor och inredning bestämde sig Jessica för att expandera och flytta till ny lokal. Hon fann en mysig, väletablerad ramaffär bara något kvarter från den dåvarande butiken och i januari 2013 skapades då istället livsstilsbutiken Dahlia.

– Vad sjutton, jag testar! Säger Jessica och fortsätter berätta att hon även tog över ramverksamheten och gick till en början som lärling hos ägaren för att lära sig de olika teknikerna inom ramproduktion.

Chalk Paint by Annie Sloan

Jessica gör om en stol med hjälp av bladmetall och Chalk Paint.

Jessica gör om en stol med hjälp av bladmetall till stommen och Chalk Paint™ – direkt på tyget

I butiken kan man hitta allt från blommor, smycken och konst till inredningsdetaljer, ramar och den speciella dekorationsfärgen Chalk Paint™. Dahlia var den andra återförsäljaren till färgen i Sverige, som nu har växt till ett tjugotal återförsäljare runt om i landet och är mycket populär bland kunderna.

– När färgen först kom blev folk nyfikna och nu kommer det in en ny kund varje dag som är intresserad av färgen, säger Jessica stolt.

Färgen kommer ursprungligen från England och är framtagen av Annie Sloan. Det unika med färgen är att den är oberoende av material och går att måla på obehandlade material, oavsett om det är betong, plast, trä eller metall. Du slipper slipa och grundmåla och kan istället låta kreativiteten flöda redan från början. Dessutom finns många inspirationsvideos och tips på YouTube om hur du kan använda färgen från grundaren Annie Sloan. Totalt finns färgen i 33 kulörer men går att blanda till mer unika färger, något som Jessica gärna ger tips och råd kring i butiken. I butiken finns schabloner och redskap till färgen för att kunna göra sitt konstverk eller sin möbel mer unik och personlig. Produkterna säljs även i Dahlias webbshop.

Kreativa kvällar inspirerar många

En del av företagsidén var att skapa något sätt att interagera med kunderna på mer än bara över disk i butik. Idén utvecklades till kreativa kvällar dit du kan komma till butiken och göra blomsterbindningar eller lära dig att måla med Chalk Paint™. Kvällarna har varit mycket populära och efterfrågan är hög.

Inspireras mer på Dahlias Instagram– eller Facebooksida!

Av redaktionen, Kampanj24.se

Nyfiken på att veta mer om Chalk Paint™?