En stor sportanläggning med familjär känsla

Den familjeägda verksamheten Alelyckans Sportcenter erbjuder racketsporter, innebandy och minigolf för både små och stora, och har gjort det sedan 1974. Familjen har lång bakgrund inom bland annat tennis med ett antal medaljer av olika valörer i olika sammanhang, ägarens mamma har till och med varit mixpartner med självaste tenniskungen Gustav V. Ta med familjen, kompisgänget eller företaget för en uppfriskande stund i idrottens tecken! 

Västsveriges största anläggningtennis alelyckans sportcenter

Anläggningen är i grunden en rackethall och är utomordentligt stor på 7000 kvm2, vilket gör den till Västsveriges största anläggning för rekreation. Med åren har flera sporter, aktiviteter och evenemang flyttat in och i dag är anläggningen utrustad med såväl pingisbord som badminton-, squash-, tennis- och innebandyplaner. Därtill har de minigolf – inomhus och utomhus, samt ett komplett gym och en racketshop. Mellan varven finns såklart tid för en lunch eller fika i anläggningens café eller en avkopplande tid i bastun efter ett hårt pass ute på banan. Varje dag registreras ungefär 500 sportutövare i centret.

– Vi ser till helheten och ser gärna att man aktiverar sig själv med mer än bara en sport eller aktivitet, därför har vi lagt till bland annat gymmet, säger Stellan Björk, ägare och VD för Alelyckans Sportcenter.

Racketlon och Grand Prix-tävlingar

Racketlon innebär att man spelar alla racketsporter under en och samma tävling, från minsta till största racket – pingis, badminton, squash och slutligen tennis. Varje delgren spelas enligt pingisregler till 21, poängen summeras sedan efter alla delmatcher till en gemensam match och slutpoäng. Därför finns det möjlighet att vinna hela matchen i racketlon om man är överlägsen i en delgren men sämre i en annan. Tävlingar hålls i Grand Prix-klass en gång om året med över ett hundratal medverkande.

– Som mest hade vi deltagare från 9 länder i en tävling, sporten växer sig större för varje år, säger Stellan.

Är man inte på Grand Prix-nivå men ändå vill vara med och spela finns det en stor grupp racketlonfantaster som spelar en gång i veckan och det arrangeras tävlingar en gång i månaden för Göteborg med omnejd.

Företagskick-off och barnkalas

Familjen Björk har alltid varit sportintresserade och kan tillskriva sig många meriter inom främst tennis. Stellans mamma har en lång karriär inom tennis med ett 20-tal SM-guld och var även Kung Gustav V:s mixpartner. Stellan har själv varit aktiv under hela livet, och åkte under sina ungdomsår till USA med ett scholarship i tennis. Det är lätt att förstå att de brinner för det dem gör när man hälsar på anläggningen, de jobbar ständigt för att erbjuda moderna, fräscha lokaler och banor.

Stellan

Stellan på den populära minigolfbanan utomhus!

Hallen har generösa öppettider från morgon till kväll alla dagar i veckan och genom hemsidans onlinebokning är det lätt att planera in tider för er nästa aktivitet. Vill ni istället boka en kväll utöver öppettiderna så går det bra såväl fredag- som lördagskvällar och är perfekt anpassat till en kick-off med företaget eller en kväll med kompisarna. Personal finns till ert förfogande under hela kvällen. Populärt är också att abonnera en del av hallen för barnkalas, efterfrågan är hög och de hålls var och varannan vecka.

Det senaste tillskottet till Alelyckans Sportcenter är äventyrsgolfbanan utomhus. Invigningen har ännu inte ägt rum men under försommaren 2015 smygöppnades banan. Våren 2016 kommer den att invigas med pompa och ståt.

– Banan är specialritad och vi har bland annat ett hål i form av en skidbacke för att hedra Ingemar Stenmark, ett hål utformat som ett tennisracket och ett innebandymål, avslutar Stellan.

 

Av redaktionen, Kampanj24.se

Har du någon favorit inom racketsport eller vill du prova på en ny? Centret erbjuder även kurser i racketsporterna för nybörjaren!