En välutrustad träningsanläggning med aktiviteter för hela familjen

Life Långedrag ingår i en koncern och har gym runt om i hela Göteborg. I Långedrag ligger deras största anläggning. På 2750 kvadratmeter ryms ett mycket välutrustat gym, en aerobicssal, en yogasal, en spinningsal och en indoorwalkingsal. Hit kommer hela familjer för att träna och umgås tillsammans. Bland maskinerna och i gruppsalarna ryms alla, från unga tonåringar som precis börjat träna till seniorer som kommer hit för att hålla sig starka och friska.

Hitta gruppträningen som passar dig

Ewa Björketun är gruppträningskoordinator på Life. Hon berättar att här erbjuds medlemmarna många olika gruppträningsformer. Bland annat ett flertal olika former av yoga, aerobics, spinning, step, funktionell träning, hinderbaneträning, utomhusklasser samt styrka- och teknikträning för löpare, ett av de senaste tillskotten bland träningsformerna. Nyheter presenteras varje termin och följer de senaste trenderna inom branschen. Instruktörerna följer inga förkoordinerade pass utan skapar sina egna, varpå flexibiliteten ökar enormt.

– Några av våra klasser hålls dessutom av PTs, som har fördjupad kunskap och kan svara på frågor eller ge inspiration till individuell träning. Våra gruppinstruktörer går en gedigen utbildning innan de får hålla egna klasser, därtill hålls HLR-utbildningar två gånger om året för att öka säkerheten på gymmet, säger Ewa.

På Life Långedrag är det lätt att trivas, det är ett brett klientel som tränar vilket bidrar till en härlig och lättsam stämning i lokalerna!

life-långedrag-pilates-indoor-walking

De populära träningsformerna indoor walking och pilates

Bada på Life Åby

Life-åby-bassäng

Bassängen på Life Åby

Ett annat gym som också tillhör Life-kedjan ligger i Åby, ett gym som även de erbjuder PT-ledd träning, gruppträning och gym. En stor fördel är att gymmet är beläget i samma lokaler som Åbybadet och då har man som medlem på Life här även möjlighet till att simma ett par längder i bassängen och tillgång till äventyrsbadet för ett mycket förmånligt pris.

PT-ledd träning blir allt vanligare

Life-Långedrag-gym2

PT Benjamin Sällström

Benjamin Sällström är ansvarig PT-koordinator på anläggningen. Han säger att träna med en personlig tränare har blivit allt vanligare med åren och intresset växer ständigt, liksom medvetenheten om vikten av träning.

I dag har Life Långedrag åtta PTs på plats som är noga utvalda efter sina träningskunskaper inom breda områden som anpassas till individen oavsett förutsättningar och träningsmål men också efter sina sociala kompetenser.

 

Av redaktionen, Kampanj24.se

Hitta din favoritträningsform hos Life!