Hificonsult – ett paradis för musikälskare och ”hifi-nördar”

Hos Hificonsult lyssnas det enbart till musik ur anläggningar av hög kvalité. Det är skillnad på att lyssna på musik och på att faktiskt lyssna på musik menar Ingemar Carlsson, ägare på Hificonsult. Alla känner igen känslan som sprider sig i kroppen när man hör en riktigt bra låt, en nästintill obeskrivlig känsla. Och det är just den känslan som Ingemar och co. jobbar för att skapa varje dag och brinner för att dela med sig av i sina butiker.

Med hög kvalité kan du uppleva så mycket mer

 Hificonsult levererar allt du kan tänka dig inom hifi och för den riktiga ”hifi-nörden” är butiken ett paradis. Här kan du slå dig ner med Ingemar över en kopp kaffe och diskutera ljud i timmar eller luta dig tillbaka och avnjuta en stunds bra musik.

Ingemar beskriver att digitaliseringen av musiken och dagens fria tillgång till den bidragit till att ljudkvalitén har fått ge vika för kvantiteten. Musiken har blivit mer av en kompis som hänger med överallt fast i mediokra hörlurar och halvdana högtalarsystem. På Hificonsult är det fortfarande upplevelsen av musiken och lyckan den skapar som är i främsta rummet och ligger närmast hjärtat.

– Människor är ibland så fokuserade på att göra en bra affär att de glömmer bort vad som är viktigt, man ser inte till vare sig livslängd eller ljudkvalité längre: Lågt pris och dålig prestanda leder bara till att du inte använder det du köpt och då är det ju bara pengar i havet.

En bra anläggning skapar möjligheten att försvinna till en annan plats. Slå dig ner och sjunk in i ett klassiskt stycke och njut av stråkarnas toner eller befinn dig i folkhavet framför en konsert med Madonna, AC/DC eller Avicii.  Det blir en nästintill helig upplevelse.

Unika varumärken och personligt bemötande

Butiken tillhandahåller flera märken inom varje produktkategori och är alltid noga med att säkerställa kvalitén för kunderna. Hificonsult importerar bl. a. prestigefyllda Burmester, ett världsberömt begrepp inom ljud och byggkvalitet som nuförtiden även hittas i bilar från bland annat Mercedes och Porsche.

– Vi vet vad vi tycker är bra och vad som fungerar, säger Ingemar.

Då akustiken inte är densamma i butiken som hemma hos dig är det viktigt att kunden får prova anläggningen hemma innan köp.

Kunderna får utrustningen hemkörd och installerad vart de än bor i landet. Detta är något som blivit väldigt populärt och skapar en stor trygghet. Hos Hificonsult får du ett personligt bemötande och experthjälp av Ingemar och hans kollegor.

burmeister_hifi_consult_marketing_media_news_

Ge din vinylspelare nytt liv

I butiken återfinns också Vinylverkstaden där Ingemars kollega Peter huserar. Här ges nytt liv till vinylspelare från 70-90-talet som ofta är av god kvalité men kanske behöver ny pick-up, rem eller fett i lager. Sedan snurrar de i tjugo år till och blir ett bättre alternativ till dagens plastiga instegsmodeller. Ekonomisk likväl som miljömässig vinst säger Ingemar, som tycker man skall undvika överdriven konsumtionshets.

– Köp rätt produkt från början och behåll den istället, avslutar Ingemar

Hificonsults butik ligger på Göteborgsvägen 34 i Sävedalen strax utanför Göteborg. Hösten 2016 öppnades också butik nummer två upp på Sancta Birgittagatan 5 i Örebro.

Välljudet sprider sig och Hificonsult letar redan efter lokal till butik nummer tre

Titta in på Hificonsult:s hemsidan här.

Av redaktionen, Kampanj24.se