IT- och affärsutbildningar i framkant hos Lexicon Väst

Lexicon var ett av de första IT-utbildningsbolagen i Sverige och startades i Stockholm 1979. 1984 öppnade de upp kontor i centrala Göteborg och Lexicon Väst föddes. Under en intervju berättar ägarna av Göteborgskontoret Jan Badenfors och Katarina Swanbeck om Lexicons framgångar i västsverige och hur de arbetar för att ständigt hålla utvecklingens och utbildningens fana i topp.

IT- och affärsutbildningar

IT- och affärsutbildningarna är kärnan i Lexicons verksamhet. Inom affärsutbildning återfinns utbildning inom ledarskap, projekt, kommunikation, ledningssystem, försäljning, affärsmannaskap, service och fastighet. Inom IT erbjuds utbildning för användare, proffs, grafik och webb. IT-utbildningarna hjälper er med mer renodlade verktyg för ett mer effektivt arbete, såsom specifika Office-produkter; Excel, Power Point eller Outlook men inkluderar även utbildning i systemutveckling, informationshantering eller grafisk produktion.

Anpassa utbildningen efter dig

Utbildningarna finns både som öppna och anpassade. Flexibiliteten i att kunna anpassa utbildningen efter deltagarna är en av Lexicons främsta egenskaper. Utbildningsinnehållet anpassas efter behov och leveransformen beror på vad deltagarna främst behöver men med fördel används blended learning – en blandning av olika leveransformer.

Blended learning; 3 i 1

Lexicon försöker alltid att ligga i framkant vad gäller utbildning och de använder sig i dag av blended learning. Detta innebär att de använder sig av tre olika metoder under utbildningarna; e-learning, lärarledda föreläsningar samt coaching i slut- och efterskedet av utbildningarna. Metoden har visat sig vara ett vinnande koncept för att få effekt över tid.

– Det är ett kostnadseffektivt sätt att arbeta på då man minimerar antalet lärarledda dagar och arbetar istället en del på egen hand. Den insatsen man lägger ner på utbildningen får man också tillbaka, säger Katarina.

Oslagbar service och erfarenhet

Vad som skiljer Lexicon från andra utbildningsföretag är den kundorienterade auran som råder bland medarbetarna, servicenivån är oslagbar. På kontoret finns ett flertal utbildningsrum, datorsalar för IT-utbildningar och större salar för affärsutbildningar. Här finns till och med en glassbar, öppen året om. Lexicon har erfarenhet av att arrangera både större och mindre projekt och utbildningar. Som störst arbetade dem med ett företag med ca 10.000 medarbetare.

– En av våra konsulter kallade oss personligt professionella, vi är professionella i det vi gör och levererar men är varma och omhändertagande, säger Katarina.

Lexicon University

Det är inte bara utbildningen som ska vara bra. Från det att man kliver in genom dörren till fikapauser, lunch och när man till sist går härifrån ska vara en trevlig och behaglig upplevelse, menar Jan. Eftersom allt annat runtomkring fungerar så pass bra så kan vi fokusera mycket på bara utbildningen.

Det senaste projektet är Lexicon University där de kommer utföra affärsutbildningar som tillgodoräknas 7,5 högskolepoäng. Möjliga inriktningar är bland annat ledarskap, projekt och försäljning. Utbildningen är på distans med inledande uppstartsmöte och avslutande avslutningsmöte.

IT-proffs

På uppdrag av Arbetsförmedlingen håller de utbildningar för utvecklare och IT-tekniker för att få ut fler människor i arbetslivet. Utbildningen bygger på tre månaders utbildning och tre månaders praktik, i hopp om fortsatt anställning.

Hör av dig till Jan på jan.badenfors@lexicon.se eller slå en signal på 0709-312210.

Av redaktionen, Kampanj24.se

Behöver ni hjälp med att effektivisera ert arbete? Gå en utbildning hos Lexicon!