Konceptbutiken Fired Earth erbjuder designade produkter för ditt kök och badrum

Går ni i renoveringstankar men saknar inspiration? Låt Fired Earth hjälpa er. Kliv in i deras showroom på Vasaplatsen i Göteborg, kanske helt utan idéer, och gå därifrån med en moodboard och mängder med inspiration. Konceptbutiken Fired Earth erbjuder designade produkter för ditt kök och badrum. En specialbutik för kakel, mosaik, terracotta- och stengolv, färg och inredningsprodukter. De flesta av produkterna är handgjorda i naturmaterial av hög kvalité.

Konceptbutiker med showroom

Fired Earth startades 1983 av en engelsman som började sälja terracottaplattor, vilket gav de engelska hemmen en lite mer spansk karaktär. 1986 kom konceptet till Sverige och nuvarande ägare Christina Manne har varit med sedan 2014. I Sverige finns två konceptbutiker med showroom, i centrala delar av både Göteborg och Stockholm.

– Jag har arbetat som fastighetsmäklare i 35 år innan detta, och jag har alltid haft ett genuint intresse för inredning, färg och form. Ibland hände det att jag hjälpte mina kunder med inredningstips eller styling inför visningar, säger Christina.

Badrum och kök i din smak

Hantverk, originalitet, kreativitet och äkthet är beskrivande ord för verksamheten och de är alltid på jakt efter innovativa produkter som kan göra ditt hem vackrare och mer unikt. Miljötänket är även väldigt stort och ett karaktärsdrag hos Fired Earth, många material är naturvänliga. Sedan start har målsättningen alltid varit att ha en tydlig linje i sortimentet med grundläggande värderingar i botten.

Christina och hennes medarbetare värdesätter den personliga kontakten med kund, och servicen i butiken är oslagbar. Tillsammans med det gedigna och väl utvalda sortimentet gör det Fired Earth unika i sin bransch. Hit kan du komma för att diskutera dina idéer eller få en stor dos av inspiration i deras showroom. Butiken rymmer kakel och klinker vackert uppbyggt på väggar och alla olika typer av golv till försäljning är lagt i deras showroom. Produkterna kommer från hela världen men främst är Italien och stora delar av Europa representerade. Eftersom Fired Earth har sitt lager i England är leveranstiderna förhållandevis korta och de får leveranser var 14e dag, något som uppskattas väldigt mycket av kunderna.

– Vi vill heller inte ha så långa transportsträckor med tanke på hur utsatt miljön blir vid längre transporter, säger Christina.

Ett ständigt utvecklande sortiment

Sortimentet utvecklas hela tiden. Vid start sålde man endast handgjort kakel och natursten. Under 90-talet började man även introducera färg och mattor följt av badrumskollektioner under sena 90-talet. Köksmöbler flyttade in i sortimentet 2004. Till badrum och kök hittar du alla typer av tillbehör såsom badkar, duschväggar och toalettstolar, blandare och bänkskivor.

Behöver du hjälp med leverans och hantverkare som kan hjälpa till med att montera dina produkter? Fired Earth står till er tjänst med noga utvalda hantverkare som gör era moodboards, tankar och idéer till verklighet!

Av redaktionen, Kampanj24.se