Modernt och personligt hos Bratells Möbler

Med en blandning av modern och traditionell inredning har Bratells Möbler skapat sig ett starkt varumärke i Göteborg. Butiken kan även titulera sig som stadens äldsta möbelbutik. Här kan du göra större såväl som mindre möbel- och inredningsköp och inspireras av den härliga stämningen i butiken.

En modern möbelaffär i city

Till skillnad från andra möbelvaruhus som ligger bland stora shoppingcenter befinner sig Bratells Möbler i mysiga Lunden i Göteborg där butikschef Mats Ekberg och hans personal finns på plats för dig när det är dags för nästa möbelinköp. Butiken har ett omfattande sortiment med allt från soffor, sängar och lampor till barnmöbler och mindre inredningsdetaljer. Mats har lång erfarenhet från möbelbranschen med 12 år som säljare i bagaget. På Bratells Möbler i Göteborg har han nu jobbat i 2,5 år och får jobba med sitt stora intresse.

– Det skapades ett intresse för möbler och inredning under mina tidigare år inom möbelbranschen, efter 12 år blir det en del av ens liv, säger Mats.

Med ett personligt utbud

Bratells Möbler som legat i nuvarande lokaler sedan 1965, har varit ett familjeägt företag men köptes upp 2009 och ingår nu i föreningen Svenska Hem, en förening bestående av möbelhandlare runt om i Sverige. Svenska Hem har sitt huvudkontor och lager i Jönköping, där Bratells Möbler köper in halva sitt butikssortiment från. Resterande del av produkterna i butiken har personalen köpt in på egen hand, vilket gör att de kan se till efterfrågan på ett mer personligt sätt. Göteborg är en modern och trendkänslig stad, därför skiljer sig sortimentet från det större möbelvaruhusen utanför staden.

”Här köpte jag min första soffa för 25 år sedan”

Mats ser positivt på att vara en butik som inte är placerade bland andra stora varuhus, och ser en skillnad i kundflödet i butik.

– Vi har mer kunder i butiken än vad exempelvis möbelvaruhuset i Kungälv har, som också ingår i föreningen Svenska Hem. Dit åker kunder när de vet att de ska köpa något men här blir det mycket att de spontant går in, säger Mats.

Även om Bratells Möbler har ett brett inredningssortiment är det soffor som är butikens centrala avdelning. De har ett stort utbud som passar både yngre och äldre, med moderna och trendiga alternativ, liksom mer sittriktiga soffor. Största leverantören är Möbelform, ett svenskt möbelmärke i bra prisklass och med 10 års garanti på sina produkter. Butikspersonalen får ofta höra att det är roligt och uppskattat att komma till en butik med riktiga soffor som man kan sitta i.

– Ibland kommer gamla kunder in och säger ”här köpte jag min första soffa för 25 år sedan!”, säger Mats och ler stolt.

Bratells Möbler erbjuder möbler och inredning för såväl unga som gamla. Med sitt trendkänsliga sortiment är butiken unik i sitt slag och arbetar alltid med kunden i fokus, från första tanke till inköp.

Av redaktionen, Kampanj24.se

Går du i inredningstankar?