Moverline förenklar förflyttningar och flöden för industrin

Moverline är en ny produkt som är utformad för att minska slöseriet för företag i industribranschen

Nyheten Moverline är lika enkel att använda som att installera – genom att förflytta pallar och lådor på en räls med hjul förenklas flödeshanteringen betydligt. Uppfinnaren Kristian Fohlins erfarenhet av LEAN, skapade en produkt som helt saknades på marknaden.

LEAN skapar värde för företag

Genom att eliminera onödiga arbetsuppgifter och skapa bra rutiner, kan man förenkla arbetslivet för medarbetare samtidigt som företaget sparar pengar och tid. Men hur kan man på bästa sätt praktiskt implementera det i industrisektorn? Ett av de moment som skapar mycket tidsslöseri idag är materialhanteringen. Den nya produkten Moverline består av olika moduler där en räls med hjul gör förflyttningen av pallar och lådor mycket enklare – på ett sätt som passar tankesättet LEAN.

– Det finns mycket pengar och effektivitet att hitta i ett flöde, och det blir också vanligare och vanligare att välja att använda sig av till exempel LEAN i industrin, säger Kristian Fohlin, mannen bakom Moverline.

LEAN handlar om att göra så få onödiga saker som möjligt, för att få upp produktiviteten och skapa ett bra flöde i organisationen. Kristian är LEAN-konsult och har sedan 2002 arbetat med att hjälpa andra att applicera flödesmodellen. Han anser sig inte vara en uppfinnare, men ändå är det han som kommit med idén och tagit fram Moverline:

– 2007 arbetade jag med att förbättra ett industriföretags flöde, och frågade dem helt enkelt om de inte kunde ta in någon slags rullband för enklare förflyttning. Jag försökte sedan googla och söka efter en rullbandsliknande produkt, men hittade ingen bra variant. Jag tänkte att det är galet att ingen tagit fram det här än, och så bestämde jag mig för att göra det själv.

Svensk uppfinning för bättre flöde

Moverline kommer från en entreprenörs upptäckt – det finns ett behov av enklare förflyttning om industribranschen ska kunna implementera ett flödestänk när det gäller transport av pallar och andra varor. Genom att kunna förflytta utan att behöva stanna upp eller använda en trucklyft, och i stället bara använda sig av en enkel manuell handtruck för att placera materialet och förflytta det längst en räls med hjul, sparar företag tid och pengar.

– Den som inte förstår vikten av ett bra flöde, kommer inte heller förstå vår produkt, eftersom den främst är ett enkelt sätt att förflytta saker i ett flöde. Ett flöde som inte fungerar kostar tid och pengar, berättar Kristian och säger också att det kan vara svårt att använda sig av ett flöde utan rätt förutsättningar.

Det är där Moverline kommer in. Produkten har sitt ursprung i Kristians kunskap kring LEAN, Operational Excellence och användarvänlighet, och sticker ut bland andra alternativ för förflyttning i flöde på marknaden, framför allt på grund av sin enkelhet.

För vem passar Moverline?
Företag som hanterar material som kommer från lastbil, som ska flyttas mellan olika produktionsstationer, packas om för lager eller emballering, med mera.

Moverline innebär enklare logistik för industrin

Det är enkelt att köpa, installera, använda och förändra Moverline. Det krävs inte heller någon installatör eller ny utbildning för att börja använda den – all kompetens finns redan bland medarbetarna.

Vad är det unika med Moverline, förutom enkelheten?

– Den är designad för att kunna förändras, byggas ut eller anpassas efter exakt vad företaget behöver. Pallar finns i en mängd storlekar, från standardvarianten till specialpallar och kartonger, och dessa två rälsar monteras helt enkelt så brett som man vill ha dem. Den tar inte upp något utrymme, man kan bara kliva över rälsen för att ta sig förbi den.

När verksamheten förändras eller möter nya utmaningar, kan Moverline följa med i utvecklingen. Man kan flytta rälsen inom lokalen, bygga på med nya moduler eller anpassa efter nytt material. Moverline är helt nylanserad på marknaden både i Sverige och internationellt.

Har ni fått någon respons på från någon kund redan?

– En kund i Norge som redan testat produkten är mycket nöjda och har redan beställt mer, så det har bara varit bra hittills!

Ett företag som verkligen vill finslipa verksamhetens flöde och på så sätt öka produktiviteten och kostnadseffektiviteten, bör inte bara investera i en kunskap om LEAN eller liknande verktyg bland medarbetarna. Att dessutom skapa bra möjligheter för att sedan kunna utföra arbetsuppgifterna utan onödiga pauser är minst lika viktigt. Moverline gör det möjligt.

Av redaktionen, kampanj24.se

Se hela Moverlines utbud