”Närmjölkat” – ny storsatsning för ICA i Varberg

Victor Andersson är delägare i både ICA Kvantum och ICA Hajen Lågpris i Varberg. De två butikerna har helt skilda affärsidéer, där Kvantum har fokus på färskvaror och egenproduktion medan Hajen Lågpris är en välsorterad, fräsch och modern lågprisbutik. Vi ringde upp Victor för att prata om butikerna och deras nya storsatsning ”Närmjölkat” – mjölk på lösvikt. 

Egenproducerat och färskvaror

ICA Kvantum i Varberg är en typisk Kvantumbutik med bland annat ett eget bageri och konditori, varmkök och kallskänk. Sortimentet av egna varor är stort och Kvantumbutiken i Varberg har 25.000 varor fördelade i sin 2700 kvm stora butik. Med generösa öppettider 7-23 varje dag och dess centrala läge mitt i Varbergs centrum tillgodoser de dagligen belåtna kunder. Här finns även post, spelombud, förbutik och butiken erbjuder självscanning.

I bageriet återfinns allt från bröd till bakverk såsom tårtor, chockladkakor och egenproducerad glass. I kallskänken finns smörgåstårtor, sallader och den manuella delikatessen erbjuder allt från chark och ost till färdigmat.

– Mat, mat, mat. Så kan man sammanfatta ICA Kvantum Varbergs butik och vision, säger Victor.

Sortiment och lågpris utmärker butikerna

Vad som utmärker de båda butikerna från andra matvarubutiker i Varberg är för Kvantums del sortimentet av egenproducerad mat och färskvaror. I Varbergs bästa matbutik hålls maten i fokus till skillnad från Hajen Lågpris där priset signaleras ut och butiken klassas som Varbergs billigaste stormarknad. Läs också om den hemmagjorda glassen på lösvikt som gjorde succé förra året och i år är tillbaka starkare än någonsin med utökat sortiment.

Mjölk i lösvikt – ”Närmjölkat”

En nyhet i de båda butikerna är mjölk i lösvikt. Precis som förr i tiden när du skulle köpa mjök hade du din egen glasflaska och fick gå till en närliggande gård och hämta mjölk. Nu erbjuder butikerna samma upplevelse, om än något mer uppdaterad och modern. Du köper en glasflaska i butiken och fyller sedan flaskan med mjölk i mjölkmaskinen som återfinns i mejeriavdelningen. Du återanvänder sedan flaskan och bidrar till ett förbättrat miljöarbete. Instruktioner för rengöring följer med vid det första flaskköpet. I Kvantumbutiken finns halvliters- och enlitersflaskor och i Hajen enlitersflaska. Mjölken har en fetthalt om 4% och är närproducerad i Högared, utanför Sibbarp. Lanseringen gjordes den 19e april. Kärleken till närheten är stor hos butikerna och de har skapat egna hashtags för detta och även för mjölksatsningen. Gå in och kolla på #kärlekentillnärheten och #närmjölkat.

– Vi är ofta i framkant vad gäller nyheter och trender, det är kul att erbjuda våra kunder nya produkter. Mjölken i lösvikt har vi valt att kalla ”Närmjölkat”, avslutar Victor.

Följ butikerna på sociala medier för att få de senaste nyheterna: ICA Kvantum i Varberg och ICA Hajen Lågpris i Varberg!      

Av redaktionen, Kampanj24.se

Läs mer om ICA Hajen Lågpris butikssortiment!