Sätt stuntman som yrke på ditt CV!

Bli morgondagens actionhjälte, lär dig fallteknik och grundläggande stridsteknik – utan att skada dig! MP Stunt School ger dig grunderna för att bli stuntman eller stuntkvinna. Det är ett farligt yrke och du behöver utbildning i att utföra dessa stuntuppdrag på rätt sätt.

En kreativ eldsjäl

Magnus G Bergström har haft en kreativ uppväxt med teater och skådespeleri i fokus, något som sedan kommit att prägla hans arbetsliv. Sedan 20 år tillbaka har han arbetat med sitt stora intresse. Med start som teaterpedagog i Täby utanför Stockholm tog han sedan över ansvaret för teaterverksamheten i grannkommunen Österåker. Därifrån har Magnus sedan utvecklat sitt arbete och startat företaget MGB Teaterverkstaden med syfte att erbjuda kurser och workshops samt skriva pjäser och manus, men arbetar även som komiker och håller stand up, liksom att anordna evenemang och konferenser för både privatpersoner och företag.

Under åren byggdes Magnus repertoar upp då han lärde sig mycket teknik, ljussättning och scenarbete, något som därför också inkluderas i verksamheten och som du som deltagare och teaterutövare kan ta del av hos MGB Teaterverkstaden. Nu finns två huvudsakliga delar av verksamheten.

– Kärnverksamheten är fortfarande bestående i att lära ut skådespeleri och eldblåsning och att köra stand up-kvällar men jag har framförallt utvecklat manusdelen, förklarar Magnus och berättar vidare att intresset för att arbeta med film och produktion växte och då började att utforma stuntskolan.

Lär dig grunderna i stunt

Magnus intresse och nyfikenhet gjorde att han inledde ett samarbete med Patric Fälldin där de tillsammans skapade en actionfilm, Högt Spel. Ett gott samarbete ledde sedan till att de startade ett produktionsbolag tillsammans, MP Productions. MP Productions har i sin tur utvecklat MP Stunt School som erbjuder stuntutbildningar och ger dig både en bred grund att stå på men också kortare en- och tvådagars påbyggnadskurser för att specialisera dig inom någon specifik typ av stunt, exempelvis fall från häst, avancerad närstrid, body burn eller antika vapen.

Grundutbildningen sträcker sig över fyra dagar och lär dig grunderna inom bland annat stagefight, skyddsutrustning, stridsteknik, vapenteknik och fallteknik. Utbildningen ger dig en insyn vad det innebär att arbeta inom stuntyrket och gör dig bekväm i att agera på scen eller under en filminspelning. Efter avslutad utbildning erhåller godkänd deltagare ett certifikat.

– Vi kräver inga förkunskaper överhuvudtaget, den enda restriktionen som finns är att medverkande ska vara över 18 år. Med målsmans underskrift tar vi även emot deltagare från 15 års ålder, säger Magnus.

Nästa tid för grundutbildningen är den 19-22 november, läs mer och anmäl dig här!

Ditt kontrollbehov får inte sätta stopp

Utöver deltagare till teaterverksamheten och stuntskolan har MGB Teaterverkstaden och Magnus även deltagare som vill möta sina rädslor och växa som människor i kursen ”Det sceniska mötet”. Att vara skådespelare handlar om att våga vara i problemet och tycka att det är kul, att våga släppa kontrollen och ge sig hän någonting. Därför fungerar vissa av kurserna även som självhjälpningskurser för de medverkande.

– Alla människor har hinder och styrkor i sina utvecklingsbanor och de har också ett extremt kontrollbehov. Vi vill inte släppa kontrollen, vi vill undvika problem men vill gärna läsa eller höra om det, avslutar Magnus.

Av redaktionen, Kampanj24.se

Vill du bli morgondagens actionhjälte?