Skönhetstrenden som är här för att stanna

Vill du hjälpa andra att känna sig vackrare utan bekymmer? Trolla bort trötta ögon och framhäv yttre skönhet med fransförlängning. Linn Jeppsson är grundare till Look by Linn Sveriges skönhetsskola och har utbildat lärare på 11 salonger runt om i landet, från Luleå i norr till Osby i söder. Har du ett stort intresse och sinne för skönhet så har du en bra grund av stå på för att utbilda dig till fransstylist. 

Ta hjälp av en EM-medaljör

Linn är certifierad lärare i fransförlängning och ögonbryn, och 2015 blev hon även EM-medaljör i tekniken singelfransar där hon tävlade i klassen expert/lärare. Hon har en gedigen utbildning inom skönhet och är utbildad fransstylist, nagelterapeut, hårstylist och makeup-artist .

– Det var så jag ville ha det när jag öppnade min salong, att jag skulle ha en gedigen utbildning och kunskap i allt som jag älskar, säger Linn.

Den senaste och hetaste trenden inom skönhetsbehandlingar är fransförlängning. Varför?

– Det finns inget bättre än att vakna upp vacker, säger Linn och fortsätter att förklara att det är när man själv får fransar för första gången som man märker varför andra har fastnat för det.

Look By Linn

Vilken utbildning passar dig?

Fransutbildningarna är anpassade efter grundkunskapen som deltagaren har och avslutas med ett slutprov. Grundutbildningen i singelfransar består av teoretisk och praktisk skola i fem dagar där du får lära dig allt om teknikerna som används, produktkunskap, anatomi, historia och hygien. Därtill undervisas eleverna i marknadsföring och kundkontakt samt vad som är viktigt att tänka på när man startar upp en egen salong. Värdefulla tips och erfarenheter diskuteras och delas med lärarna och övriga elever.

Sedan arbetar deltagaren i egen salong under tre månader, under vilka de får coachning från sina lärare, genom feedback och uppbackning på utförda fransförlängningar. Därefter ägnas en dag till att skriva och genomföra ett slutprov som är både teoretiskt och praktiskt. Eleven blir efter avklarat prov certifierad med ett internationellt certifikat från Look by Linn Sveriges skönhetsskola .

– Det är viktigt för mig att det är ett internationellt certifikat om någon av mina kursdeltagare vill arbeta utomlands framöver, menar Linn.

För de elever som gjort grundutbildningen men vill bygga på med ytterligare kunskaper i singelfransar är Look by Linn’s utbildning ”Come on over” perfekt för dig. Det är en något billigare kurs som pågår under en dag där fokus bestäms efter elevernas önskemål. Steget efter grundutbildningen är en vidareutbildning i att göra fylligare volymfransar och är en tvådagars intensivutbildning som efter avslutad kurs genererar i ett certifikat. Därtill erbjuder även Look by Linn utbildning i färg och form av ögonfransar och ögonbryn, en kortare endagsutbildning som ger produktkunskap samt kunskap i ergonomi och hygien. Dagen avsätter även en viss tid för praktik på modell för att lära sig att applicera de nyfunna teknikerna.

Med rätt kunskap, produkter och mentorer blir eleverna på Look by Linn duktiga i branschen och får du rätt förutsättningar för att direkt börja arbeta i branschen.  Efter din utbildning och certifiering finns Look by Linn kvar som din mentor och du kan med stolthet berätta att du jobbar med Look by Linn.

Goda tekniker och kvalitetssäkrade produkter

Look by Linns mål är att alltid vara uppdaterade på nya tekniker och ta fram rätt produkter för att kunna leverera yrkesutbildningar i toppklass. Från Luleå i norr till Osby i söder får eleverna de bästa förutsättningarna för att göra fina fransar med goda tekniker, här kan du se alla utbildningsorter. Alla produkter som används är granskade och godkända, och de arbetar dagligen för att utveckla sina produkter. Därtill arbetar Linn dagligen med franskunder för att inte förlora tekniken och för att visa sina elever hur hon själv i praktiken arbetar.

Förutom utbildningar tar Look by Linn även emot kunder som vill göra fransförlängningar och färgning av bryn och fransar på de olika salongerna runt om i landet. Look by Linn har även en webbshop med alla fransprodukter du behöver i din dagliga verksamhet som fransstylist.

När hålls nästa utbildning nära dig? Läs mer och anmäl dig på hemsidan!

Av redaktionen, Kampanj24.se

Fyll dina fransar med nytt liv, på dig själv eller någon annan!