Tunga projekt inom IT-branschen för Somab Consulting

”Vi snackar inte, vi levererar!” Stefan Olsson och Peter Strand grundade Somab Consulting 2013. Båda har sedan tidigare en gedigen erfarenhet som yrkesverksamma inom konsultbranschen.

IT-, telecom-, och managementbranschen

Somab Consulting är verksamma inom IT-,  telecom- och managementbranschen där de tillhandahåller kvalificerade konsulter och tjänster. Konsulterna har kompetenser inom projektledning, utveckling och IT-drift. I dag är deras konsulter på flera internationella koncerner och inom offentlig sektor. Verksamheten växer ständigt vilket gör att de hela tiden är i behov av nya konsulter som kan jobba för dem. I dagsläget finns 10 anställda på Somab Consulting och de har sedan starten levererat kompetenser till totalt 16 projekt. Kontor återfinns i Göteborg och Malmö och de levererar till uppdrag över hela landet.

Samarbete med konsultmäklare

Konsultverksamheten samarbetar med konsultmäklare och arbetar ständigt för långsiktiga relationer med sina partners genom att tillhandahålla och säkerställa kvalitativa konsulter i samtliga av deras leveranser. De värnar och tar hand om såväl konsulter som kunder. Alla de konsulter som hittills varit uthyrda har blivit förlängda, antingen i samma eller i nya projekt. Föregående år blev dessutom tre av Somabs resurser rekryterade direkt av kunden, vilket är bevis på att Somab har attraktiva och kompetenta medarbetare och resurser.

Bland de pågående uppdragen finns nu bland annat leveranskoordinator på VGR IT, systemspecialist på Volvo IT, förändringsarbete på IKEA och en Information security-resurs hos Sony. Andra avslutade uppdrag har genomförts hos bland andra Jordbruksverket, Nelly.com, Volvo Cars och Stockholms Läns Landsting IT.

Somab håller en hög HR-standard gentemot sina anställda, då både friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring är självklara förmåner. De är måna om sina konsulter och utbildar och vidareutvecklar dem gärna i de specifika kompetenser de behöver för sina uppdrag, detta för att hela tiden vara flexibla och möta marknadens behov.

– Vi har exempelvis skickat konsulter på vidareutbildning och certifiering i USA. Vi vill säkerställa att konsulterna har de certifieringar och utbildningar de behöver för att kunna bli långvariga på projekt och bli top notch på marknaden. Vi ser alltid till konsultens bästa, både vad gäller utbildning och de mjuka värdena, säger Stefan.

På Somabs egna sida på Facebook skriver Stefan ”Jag har alltid varit intresserad av att jobba med människor och kunna skapa relationer kring dem, samtidigt kunna ta del av den synergi som uppstår. I tidiga år förstod jag att jag skulle/ville jobba med annat än ett 07-16 jobb, och att jag ville ha något eget.”

Bokatvättid.se

En tjänst som Somab Consulting säljer är bokatvättid.se. Produkten är en lättanvänd, flexibel, helt molnbaserad tjänst, för tidsbokning i tvättstugor för bostadsrättsföreningar och hyresfastigheter. I dag har de ett stort antal användare runt om i hela landet. Många funktioner finns för att underlätta och förenkla bokningen av tvättid såsom påminnelser, köfunktion, meddelandefunktion och även möjlighet till statistik för underlag av underhållsplanering, för att nämna några.

– När man får respons av användare som säger att systemet är ”plättlätt”, då känns det riktigt bra, säger Peter.

Av redaktionen, Kampanj24.se

Just nu söker Somab Consulting flertalet tjänster, se om någon skulle passa dig!