Unika upplevelser på bio, teater, opera och teater med Carl-Einar Häckner

Upplev bio, teater och opera med det lilla extra! Teater Aftonstjärnan har anor från 1800-talet och det är en speciell känsla och stämning i lokalen. Bertil Nolander som driver Aftonstjärnan har många gånger fått höra att den lilla intima scenen är den finaste teatern i Sverige. I oktober drar Carl-Einar Häckners föreställning Skärvor igång igen, en teaterföreställning som tidigare gjort succé på Aftonstjärnan!

Äntligen är Carl-Einar Häckner tillbaka”

 En speciell stämning i huset

Teater Aftonstjärnan har en lång och spännande historia som började på Lindholmen i Göteborg redan i slutet av 1800-talet. Lindholmen var länge ett brukssamhälle där alla män arbetade på varvet. Samtidigt som Lindholmen växte och fler familjer bosatte sig så var det svårt att hitta platser att umgås på och träffa vänner utanför hemmet. Ett gäng unga killar bestämde sig för att starta en förening där det bland annat erbjöds dans på lördagskvällarna. Föreningen som startade 1892 växte snabbt och blev populär bland befolkningen runt om Lindholmen. Detta var början för Aftonstjärnan, som i dag erbjuder bio, teater och opera med det lilla extra.

Bertil driver i dag verksamheten själv men byggde på 1980-talet tillsammans med arkitekt Lolo Jakobsson upp teatern som då legat på is ett antal årtionden. När Bertil och Lolo började arbeta med Aftonstjärnan var det rivningshotat och i mycket dåligt skick. Med Lolos arkitektkunskap och med Bertils bakgrund som snickare och passion för gamla hus kunde de tillsammans bygga upp fastigheten och verksamheten igen. 1994 var de klara för start och sände sin första bio i dess nya regi, i Aftonstjärnans lokal som då också hunnit blivit K-märkt. Intresset för film och teater har Bertil haft sedan barnsben och han har växt upp med släkt och familj som själva drivit en biograf.

– Vi har lyckats bygga upp en fin plattform för teater, det är något speciellt med stämningen i huset, säger Bertil.

Carl-Einar Häckner kommer tillbaka till Aftonstjärnan

Med sin teaterföreställning Skärvor frågar sig Carl-Einar Häckner om vi kan laga livet? Med trolleri, musik, monologer, poesi och massor av humor är trollkarlen, skådespelaren, musikern, komikern och illusionisten  Carl-Einer Häckner tillbaka på Teater Aftonstjärnan för att skapa magi i dubbel bemärkelse. Föreställningen har nypremiär 15 oktober och du är varmt välkommen, fler datum för föreställningen hittar du här.
Du kan tjuvkika på föreställningen från 2014 i klippet nedan.

Köp dina biljetter på Biljettsidan eller www.kulturpunkten.nu

Med upplevelsen i centrum

Lokalen är mycket fin med plats för 180 sittande personer. Inredningen anspelar på tidigt 1900-tal och upplevelsen är i centrum när du besöker Aftonstjärnan. Många kommer i god tid innan föreställningarna börjar för att besöka caféet och hinna umgås. Här har kända namn inom teatervärlden bönat och bett om att få uppträda på den intima scenen, däribland Dramaten-skådespelaren och författaren Kent Andersson samt trollkarlen och underhållaren Carl-Einar Häckner. Kent Andersson öppnade upp teaterverksamheten igen 1996 med en nyårsrevy, som sålde slut på 113 fullsatta föreställningar.

– Vi åkte på turné med hans revyer i hela Sverige, totalt gjordes över 700 föreställningar under hans åtta år hos oss, berättar Bertil.

Nya biofilmer visas kontinuerligt, teaterföreställningarna hålls för fulla hus och opera livesänds från de största scenerna runt om i världen, bland annat Metropolitan i New York och Bolshoiteatern i Moskva. För aktuellt kalendarium, läs här!

 

Av redaktionen, Kampanj24.se

Boka in ditt bio- teater- eller operabesök redan nu!